Ally's bakmix header

Pepparkaksbollar

För att få det perfekta och lite hälsosammare julgodiset blandar du mixen med vatten och lite olja och sedan rulla till bollar. Så enkelt får du ljuvligt goda bollar med smak av julen som är helt fria från raffinerat socker och gluten.

Ingredienser: Dadlar, cashewnötter, mandlar, glutenfria havregryn, kanel, ingefära och nejlika

Pepparkaksboll mix

Julbrödmix

Med denna mix är det löjligt enkelt att få ett saftigt och läckert bröd med julens delikata kryddor. Såklart helt fritt från raffinerat socker och gluten! Du enda du behöver göra är att blanda mixen med filmjölk och honung, hälla ner smeten i en brödform och sedan grädda det i ugnen. Enklare än så blir det inte!

Ingredienser: Bovetemjöl, glutenfria havregryn, russin, linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, psylliumfröskal, nyponskalsmjöl, salt, bikarbonat, ingefära, nejlika, pomeransskal och kardemumma

julbrödmix

Raw food - chokladbollarmix (187g)

Det enda du behöver göra är att blanda mixen med vatten och olja och sedan forma bollar. Sedan har du bakat chokladbollar som är helt raw, glutenfria och raffinerat sockerfria. Du kan smaksätta bollarna på många olika sätt. Några av mina favorit smaktillsatser är lakritspulver som framhäver chokladsmaken, apelsin, smält mörk choklad, torkad frukt eller steviadroppar med chokladsmak. Om du inte behöver ha bollarna strikt raw kan du tillsätta kaffe som även det förhöjer chokladsmaken!

Ingredienser: Cashewnötter, mandlar, dadlar, raw kakao, glutenfria havregryn och salt

Chocklad-bollar mix

Knäckemix (195g)

Du behöver endast blanda ihop mixen med vatten och olja sedan bred ut smeten på en plåt. Sista steget är att grädda knäckebrödet i ugnen och därefter är det bara till att njuta av ett krispigt och smakrikt fröknäcke. Helt glutenfritt och raffinerat sockerfritt. Detta fröknäcke passar precis lika bra till frukost och mellanmål som till lunch och middag. Du kan smaksätta smeten och toppa den på alla möjliga vis. Några exempel är färska örter, flingsalt, chili, kanel eller kardemumma.

Ingredienser: Solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, mandelmjöl, fiberhusk och salt

Knäcke-mix

Brödmix (400g)

En limpa bröd gör du genom att blanda mixen med honung och filmjölk eller naturell yoghurt, hälla ner smeten i en brödform och grädda i ugnen. Sedan är det bara till att njuta av doften och smaken av nybakat! Du kan smaksätta brödet med allt som faller dig i smaken. Några exempel är brödkryddor, ett rivet äpple, nötter, torkad frukt eller rosmarin.

Ingredienser: Bovetemjöl, glutenfria havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, nyponskalsmjöl, fiberhusk, bikarbonat och salt

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Fler tips vad du kan göra med mixerna hittar du på allysmix.blogg.se

Bröd-mix